Çizgi film -Arabalar ile saymayi ögrenelim

Çizgifilmi beğen:
Üst üste koydugumuz her birsey yüze yada onun katlarina ulassa da her biri tek basina aslinda Bir dir. Sayi saymak çocukken ilk ögrendigimiz seylerden birisidir.Çocuklarimiza da ilk ögrettigimiz konulardandir. Küçük çocugumuz ona kadar sayabiliyor olmasi, biraz büyüyüncede ikiser ikiser sayabiliyor olmasi önemlidir. Büyüdükie daha çok saymaya baslariz.Önce günleri sayariz sonra aylari yillari. Parayi saymaya basladiktan sonra da hayat hizlanir.Gelirimizi, giderimizi,yasimizi, servetimizi, dostumuzu, düsmanimizi... Herseyimizi sayariz.
Bu paragraflar anne,baba ve çocuk yetistiricilerine hitaben. Sayilarla fazla oynamak saldirganlik ve tahripkar tutum açiga çikaran etmenler arasina girmektedir.Sayinin geçerliligi sayilan seyle belirdi. Sayi ile ifade edilen seylerden bazilari yokluk bazilari ise varliktir. Gün gelir bir sey duyguda yok , akilda var olabilir. Bu durumda sayi ile sayilan sey gerekir. Bir'in sayilari üretmesi icap eder. Yani bütün sayilar Bir den gelir.
Var olani saymak yok olani saymaktan farklidir. Saydiklarina sahip olmakla onlara sahip oldugunu sanmakta farklidir.
Eger sayilardan haberimiz olmasaydi dünyanin ne tür birsey oldugunu hayal etmek bile güç olurdu. Farz edelim takiminizdaki oyuncu sayisini sayamadiniz. Onbir oyuncunun on oyuncudan fazla oldugunu göremediniz. Hatta takiminiz bes gol attigi zaman, rakibiniz dört gol attigi zaman kazandiginizi anlatamadiniz.
Reklam
Reklam

Diğer BebeTürk çizgifilmleri