Çizgi Film - Dört araba Cadilar bayraminda (Hallowen party)

Çizgifilmi beğen:
Muhafazakar Hristiyanlar, Cadilar Bayrami'ni kutlamazlar ve yanlis bulurlar.
Cadilar Bayrami, her sene 31 Ekim'de kutlanan, Pagan ve sonrasinda Hristiyan kökleri olmasina ragmen günümüzde seküler bir kutlama halini almis bayram. Çocuklarin genellikle korkunç kostümler giyerek kapi kapi dolasip seker, meyve ve diger hediyeleri topladigi bir bayramdir. Diger Cadilar Bayrami kutlamalari arasinda maskeli balolar, korku filmi seanslari ve perili olduguna inanilan evlere düzenlenen geziler sayilabilir.
Cadilar Bayrami bazi belli basli Bati dünyasi ülkelerinde kutlanir. Amerika'da oldukça büyük ve görkemli bir festival olan Cadilar Bayrami, Amerikan kültürünün etkisiyle diger Batili ülkelerde de yayginlasmaktadir. Popülaritesi Türkiye gibi ülkeleri de etkilemistir.
Cadilar Bayrami'nin kökeni antik Britanya'da pagan Keltlerin kutladigi Samhain Festivali'dir. Keltler 1 Kasim'i yazin bitisi, kisin baslangici kabul ediyorlardi. Samhain kelimesinin kökeni Eski Irlandaca sam (yaz) ve fuin (son) sözcüklerine dayanir.Bu tarihte sürüler yaylalardan dönüyor, toprak agalari ile arazi kira sözlesmeleri yenileniyordu. Bu günde ayrica ölülerin ruhlarinin geçmiste yasadiklari evleri ziyaret ettigine inaniliyordu. Tepelerin üzerinde, evlerdeki ocaklari tutusturmak ve ayni zamanda kötü ruhlari uzak tutmak için büyük atesler yakiliyordu. Insanlar, ortalikta dolastigina inandiklari ruhlara taninmamak için maskeler takiyor, kostümler giyiyorlardi. Bu gelenekler nedeniyle Samhain festivali zamanla cadilar, goblinler, periler ve iblislerle özdeslesti.
Yaz sonu Keltlerde ayni zamanda evliliklerin gerçeklestigi, ölülerin kutsandigi ilahî bir dönemdi. Romalilar 1. yüzyilda Kelt topraklarini fethettiklerinde, kendi ölüm festivalleri Feralia ve hasat festivalleri Pomona'yi Samhain ile birlestirdiler.
Haydi arabalarla seker toplayalim.
Reklam
Reklam

Diğer BebeTürk çizgifilmleri